stemningsbildeLogo
SISTE NYTTARRANGEMENTERKRETSENDOKUMENTERGALLERI
oktober 2011

JOTA & 50-årsjubileum

15.10 - 16.10 Speidere og rovere
november 2011

Gruppeledersamling

09.11 Gruppeledere

Lederkurs

19.11 - 20.11 Ledere
Dato: 11.03.11 - 13.03.11
Sted: Geilo
Målgruppe: Vandrere
Deltageravgift: 0.00
Påmeldingsfrist: 01.03.11
Prosjektleder: Espen Svendsen
Gå til påmeldingskjema

Hiorthen 2011

I mars 2011 er det igjen klart for årets vinterbegivenhet for speiderne i Asker og Bærum: Hiorthpokalkonkurransen. Vi ønsker alle speidere, rovere og ledere velkommen til Hiorthen.

Som forberedelse les om Hiorthen sin historie og vinterspeiding generelt.


 

Både ledere og speidere reiser opp fredag ettermiddag. Dermed får vi litt mer tid sammen, og speiderne får en tidligere gravestart på lørdag. Avreise fra Kadettangen (Sandvika) til Geilo fredag 12. mars kl. 17.00 med overnatting og bespisning på Geilo skole. Lørdag morgen etter frokost reiser alle opp til huleområdene hvor gravingen begynner. Lagene overnatter i hulene mens lederne ligger i telt. Søndag er det konkurranse i forskjellige vinterspeidingsaktiviteter før bussene returnerer Bærum. Vi er tilbake på Kadettangen kl 20.00.


Hiorthpokalkonkurransen har vært arrangert helt siden 1935. Dette er mer enn en konkurranse; det er en helt spesiell opplevelse og en helg da våre speidere kan lære vinterspeiding på en sikker måte. Som speiderledere er en av våre viktigste oppgaver å gi speiderne opplevelser – det er slik vi klarer å holde på dem i ungdomsårene. I mars får du mulighet til å gi dem en morsom tur og en spennende opplevelse, noe som kanskje gjør at de blir enda mer motivert for speiderarbeidet.

  

Lagene som deltar i Hiorthpokalkonkurransen (14-17 år, det kan søkes om dispensasjon) skal bestå av 4- 8 speidere. Erfaring fra lignende turer er en fordel. Hvert lag må stille med minst én ansvarlig leder/dommer hele helgen. Deltaker og ledere som ikke har betalt forbundskontingenten for inneværende år (2010), er heller ikke forsikret under Hiorthen.

 

Deltakere som er med for første gang, vil få ekstra oppfølging under snøhulegravingen.

 

DebutantHiorth blir det også i år, dvs at alle speidere kan i år delta, uansett alder.

Kravet er at debutantene kan gå på ski med tung sekk, at de har en lagleder over 18 år som har overnattet i snøhule tidligere, denne leder skal til enhver tid ha oppsyn med laget, og overnatter i snøhulen sammen med debutantene. DebutantHiorth er en flott anledning til trening i vinterspeiding på høyfjellet med snøhulegraving og overnatting. Mange ledere tør ikke ta ansvaret for slik opplæring. På Hiorthen har de mulighet til å få sine speidere drillet på akkurat det! Her stiller Hiorthstaben med erfarne ledere i vinterspeiding på høyfjellet.

 

Deltakelse koster i år kr 550,- for speidere og ledere. Speidere fra KFUK/M – andre NSF-kretser betaler kr 650,-. Dette inkluderer busstransport tur/retur Geilo, overnatting på skole fredag/lørdag, middag på skolen fredag kveld, sikkerhetsopplagget oppe i snøhuleområdet inkl kontinuerlig tilsyn av samtlige snøhuler hele natten. 4-5 posters vinterspeidings-konkurranse søndag. Påmelding til Speiderkontoret innen 1. mars kl 1400.

 

Sett av torsdag 17. mars til Hiorthaften på Musikkflekken, Sandvika med premieutdeling, snøhulerockekonsert og multi-media show fra Hiorthen !

 

Beste speiderhilsen:
Hiorthsjefen


Tekst: Leif Egil HegdalFoto: Leif Egil HegdalUtskriftsvennlig versjon
Søk i kretssidene
Googlesøk i sidene til Asker og Bærum krets
Lyst til å bli speider?
Speiderhytter i Asker og Bærum
ABspeidernes kretskontor
post@abspeiderne.no
Telefon: 917 32 729
  • Mandag: 09:00-15:30
  • Onsdag: 15:30-20:00
  • Torsdag: 10:00-14:30
Pb 6910 St. Olavs plass
0130 Oslo | 22 99 22 30
Asker og Bærum krets av Norges Speiderforbund | Norges speiderforbund Wøyen Gård, Gamle Lommedalsvei 33, 1339 Vøyenenga | post@abspeiderne.no